Lucas (S*All Inclusive Fibonacci, SOM p)

 

Abys och somalis är mycket pigga och nyfikna katter som alltid vill vara med när det händer något. De följer gärna med husse eller matte för att se vad som kan vara på gång, oavsett om det är ute eller inne. Räkna med att du ofta kommer att ha sällskap.

 

Abessinier och somalis är även bra på att aktivera sig själva. De har en utpräglad jaktinstinkt och älskar att jaga, allt från bollar inomhus till fjärilar och andra smådjur utomhus. De är mycket sällskapliga. Om du sitter vid köksbordet för att läsa en tidning kan du räkna med att ha en kärleksbuffande katt som sällskap.

 

Eftersom de är väldigt aktiva katter är de dessutom mycket matglada. Med glupsk aptit äter de det mesta som bjuds. Om man inte ser upp kan de roffa åt sig mat som är upplagd till husse eller matte.

 

Abessiniern och Somalin anses vara läraktiga, speciellt om de själva har nytta av det. Att kunna öppna dörrar eller höra när matte öppnar kylskåpet hör till de enklaste saker i världen.

 

Det är lätt att lära dem att komma på kommandorop. En del av dem lär sig apportera. De har också lätt att lära sig att gå i koppel.Kanske därför att de så gärna vill upptäcka vad som finns ute i världen.