Aby- & Somaliringen inbjuder till en digital utställning

 

Eftersom de flesta av oss inte har kunnat ställa ut sina katter under det gångna året tyckte vi i Aby- & Somaliringen att det skulle vara kul att ordna en digital utställning. Alla medlemmar i Aby & Somaliringen är hjärtligt välkomna att delta och deltagandet är gratis.

Somali och abessinier bedömmes var för sig i grundbedömningen i klasserna kattunge, junior, vuxen hane, vuxen hona, kastrathane, kastrathona, senior/veteran och kull. Ifall någon av klasserna har väldigt få anmälda (1-2 katter) kan de slås ihop, t.ex. kattungar + ungdjur, senior + veteran. Därefter möts topp aby och topp somali i varje klass och domarna väljer den bästa katten som blir BIS. Slutligen möts alla BIS-katter till en Best of the Best.

Hur anmäla sig?

Skicka in namn, kön, ålder, ras + 2-3 nytagna bilder (inte äldre än 3 månader) av katten: helhetsbild av kroppen, kattens huvud framifrån och i profil. Glöm inte att anmäla i vilken klass katten skall tävla och naturligtvis även ditt eget namn. För kull räcker en sammelbild av kullen, som får vara född inom år 2020.

Klasserna:

Vuxen hona (minst 10 mån.)

Vuxen hane (minst 10 mån.)

Kastrathona (minst 10 mån.)

Kastrathane (minst 10 mån.)

Junior (7-10 mån.)

Kattunge (4-7 mån.)

Senior/veteran (minst 7 år)

Kull (född år 2020)

Högst tre katter kan anmälas per ägare, eller två per ras om man deltar med både aby och somali. Kullklassen består av en sammelbild av denna och det får vara fler än tre ungar. Anmälan med bilder kan göras fram till och med 31 januari 2021. Kandidaterna bedöms under februari och vinnarna presenteras i Labyrinten nr 1/2021.Anmälan med bilder skickas till mejladressen: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den..

När resultatet är klart får ägarna ett diplom med bilden av sin katt och där står även domarbedömningen.

Domaresom redan tackat ja: Anne Paloluoma (FI), Helene Lis (SE) och Karl Preiss (NO)

Välkomna,

                      Aby- & Somaliringens styrelse